2009 m. vasario 10 d., antradienis

Cirko princesės I

Cirkas yra nuostabus makabriškas vyksmas. Cirke reikia būti arba nebūti, kitaip jis neliečia. Eilinį kartą skraidydama erdvėse radau šią nuotrauką, prie kurios nebuvo parašyta visiškai nieko. Jos žvilgsnis veikia kaip pilnatis... o dar tas botagėlis?

Daug visko apie cirką galima perskaityti čia.

3 komentarai:

  1. Cirkas - labai įdomu. Aš nesu didelis cirko žinovas, bet man pakanka uoslės, kad suprasčiau jo nepaprastumą. Galim pradėt freakshow, baigt plikakojėm akrobatėm rusaitėm (vis tiek tiktų jas vadinti alisom, manau:)) ant kopečių kažkur palapinės padangėj.

    Beje, kartą per TV mačiau tokią laidą apie Lietuvos tarpukario cirką, labiau gal tiesiog akrobatus. Buvo ir filmuotos autentiškos medžiagos! Įspudi paliko labai dideli.. Vis pamąstau, kad būtų nerealu tą medžiagą gauti. Reiks kažkaip užsiimti gal kada.

    Ai dar - man nepatinka cirkas, kur "dresuojami" ir vaikomi gyvūnai. Man tai paprasčiausiai neestetiška, nekalbant jau apie jų teises ir t.t.

    AtsakytiPanaikinti
  2. Biski pabrausinau
    Victorian freak shows posters
    http://www.bl.uk/learning/artimages/bodies/freak/gallery/freakgallery.html

    AtsakytiPanaikinti
  3. taip, man irgi nelabai su gyvunais patinka, gal labiausiai man - akrobatai, su kuo susije yra trapecijos, ir zirgai, ir lynai, ir zonglieriai. Kazkada Vienoj maciau nuostabius akrobatus zonglierius, kurie veike kazka panasaus i kontaktine improvizacija su daugiau akrobatikos.

    o pvz kaip cirko personazu, as klounu nemegstu, isskyrus pjero. bet jis yra ne klounas, tiesa sakant, tai ne cirko personazas. Pierrot yra kiles is Commedia dell'Arte, italu komedijos zanro ir "draugauja" su arlekinu, kuris taipat yra mano megstamas personazas :)

    AtsakytiPanaikinti