2009 m. rugsėjo 3 d., ketvirtadienis

Black nr. 1 (II) arba du nauji meno vyrai

Kažkada žadėjau rašliavos apie juodą spalvą tęsinį. Kaip pasakė mano draugė vakar: "juoda - tai ne spalva, o požiūris arba net gyvenimo būdas." Labai greiti mes tai, kas užima didžiąją dalį mūsų dienų ir minčių, vadinti gyvenimo būdu... Bet ne filosofuoti čia ruošiuosi, o pristatyti Jums savo radinį. Jo vardas Johnny Cash. Tikriausiai nereikia pristatinėti šito jail folko banditėlio juodais drabužiais? Paklausit, kuo kietas Cashas? O gi tuo, kad visais laikais buvo ištikimas savo stiliui ir liaudžiai į akis drąsiai rėžė tai, ką apie ką kiti bijojo pagalvot. Johnny buvo nuoširdžiai abejingas ir natūralus, todėl man ir patinka. Bet jo pažinimas man prasidėjo tik per mėnuo juodaragį (kaip simboliškai juoda tatai yra...). Zarasų užkaboryje radau jo autobiografiją ir negalėjau jos ten palikti, nes iš viršelio žvelgė jis štai taip:

Cashas buvo Elvio priešingybė ir nevengė pastarojo pakomentuot tiek knygoje, tiek čia.

Kitas, šiek tiek anksčiau atrastas meno vyras, fotografas - Elliot Erwitt. Tikriausiai jis toks pat žinomas kaip Coco arba C. Bepburn, bet man jis buvo atradimas. Ypač del to, kad sustiprino vidinę šypseną keliančius prisiminimus ir time-travelling jausmą.

4 komentarai:

  1. Atrodo, lyg rašiniai man daugiau apie tave sakytų nei tu pati, kai bendraujam gyvai. Kaltinu truputį :]

    AtsakytiPanaikinti
  2. man dažnai irgi taip atrodo. kai tik pradėjau rašyt čia, maniau, kad asmeniškumą gerai būtų padėt į šalį, bet neišvengsi gi. rašau taip, kaip yra :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ko gero, matei filma "Walk the line"? Apie J. Cash.

    AtsakytiPanaikinti
  4. aha, mačiau, gana geras, bet knyga! tikrai beskaitant dažnai galvoje skamba "hurt", "folsom prison blues" ir t.t.

    AtsakytiPanaikinti