2008 m. rugsėjo 30 d., antradienis

Black nr. 1 (I)

Kad ir kaip nejuoda gyvenime, kartais tiesiog negali atsispirti šiai subtiliai spalvai. Nujaučiu artėjantį juodos spalvos sezoną, kuris, laimei, trunka ilgiau nei baltas vasaros laikotarpis. Daugeliui juoda nuobodi, o man šiandien juoda – gili ir ypatinga spalva, po kuria slepiasi ne tik subtilumas ir rafinuotos manieros. Tačiau juoda nelygu juodai...

Ne juodai baltas kinas, paliekantis juodai baltą įspūdį


Paskutinis mano matytas filmas – Breakfast at Tiffanys‘s. Man tai pasirodė nebanaliai žavu, ypač todėl, kad filmą žiūrėjau italų k., kuria moku tik keiktis. O čia... Audrey Hepburn tiesiog nuostabi. Mielumo ir naivumo įsikūnijimas, kuriam net žodžiai nereikalingi. O svarbiausia – nepakartojama jos nerūpestinga elegancija su visomis tomis juodomis suknelėmis.

Maža juoda suknelė

Tik XX a. pradžioje moterys dažniau pradėjo dėvėti juodą spalvą.Anksčiau juoda buvo laikoma gedulinga spalva. Taigi 1920-aisiais Coco Chanel išrado nepamainomą kiekvienos madingos moters garderobo būtinybę – kuklią juodą suknelę, kurią žurnalas Vogue pakrikštijo „suknelių Fordu“. Maža juoda suknelė – tai elegancijos simbolis, idealiai atrodantis su perlų vėriniu. Mažas juodas sukneles dėvėjo Audrey Hepburn ir Betty Boop... Suknelė universali ir kartu paprasta kaip ir sutrumpintas jos pavadinimas – LBD (little black dress).

Bus daugiau...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą