2010 m. sausio 25 d., pirmadienis

Kaip aš gėriau kvepalus...

Pastarosiomis dienomis džiaugiuosi grįžusia uosle ir intensyviai ieškau kvapų. Ko nors senovinio, ko nors primenančio, ko nors sunkiai atpažįstamo, bet "girdėto". Aš esu dvynys ir man yra labai nelengva.

Mėgstu kvapus su istorija (kad ir kaip pikantiškai jums tai skamba, taip ir yra). Man patinka kvapai, kuriuos užuodžiant į galvą ateina koks nors VIENAS žodis. Net jei tas žodis kelia šiurpą. Tokie yra J.S. kvepalai: pauosčiau ir pasakiau - mirtis. Tiesiog daiktų mirtis. Gal dėl to, kad esu pakankamai prisiklausius apie tuos kvepalus, kad tai neva yra ąžuolinių grindų ir aksominių užuolaidų, prisigėrusių tabako dūmų, kvapas. Man tai pasirodė kvapas dėžės, kurioje ilgą laiką buvo sukrauti prabangūs, daug naudoti daiktai ir ilgai buvę prie kūno daiktai. Jų visų sumišę savotiški aromatai ir yra J.S. Iš pradžių man pasidarė baisu, o po to pradėjau jų labai norėti... tik jaučiu, kad tokie kvepalai dėvi žmogų, o ne žmogus juos.

Mėgstu kvapus, kurie tinka vyrams ir moterims. Nėra nieko labiau gundančio už trapią būtybę dvelkiančią aštriais medžių ir naktinių gėlių kvapais.

Grįžtant prie temos, šiandien ryte atsiminiau du kvepalų gėrimo atvejus. Pirmasis buvo tiesioginis, bet kvapo neatsimenu. Sovietiniai kvepalai man ir dabar kvepia gana vienodai. Sugalvojau, kad reikia perkelti šiek tiek kvepalų į kitą buteliuką ir pasiėmusi šiaudelį siurbtelėjau per stipriai. Ant liežuvio liko kartus kvepiantis skonis... lėkiau plauti liežuvį po kranu. Nors man buvo 4-eri, jau žinojau, kad dėdės kieme geria kvepalus. Labai bijojau dėl to atsitikimo tapti panaši į juos.

Kitas kvepalų gėrimo atvejis buvo netiesioginis. Sode radau savotišką buteliuką su itin saldaus ir stipraus aromato lašu. Pauosčiau kaip kokį uždraustą vaisių. Papurškiau į orą ir palaksčiau po miglą, nes mačiau, kad taip daro kine. Vos neteko keliauti iš sodo pėsčiomis... Šiandien netikėtai pažinau, kad tai buvo Chloé (1975). Jie kvepia kaip VIENAS žodis - nostalgija. Noriu!

P.S. Ar Jūs geriate kvepalus? Jei taip, kokius?

10 komentarų:

  1. Taip, geriu. C. D., K. L dažniausiai. Bet teko ir Y. Z. lyžtelėti.

    "kad tai buvo Chloé (1975). Jie kvepia kaip VIENAS" - perskaičiau kaip "VELNIAS"! Va čia tai būtų kažkas

    AtsakytiPanaikinti
  2. J.S... Kokie cia kvepalai? Jill Sander? Labai sudomino. Turiu kelis kvapus, bet to sunkiojo+ne. Dar Statkeviciaus neuosciau, panasiai juos apraso.
    Gerti kvepalus veikysteje per klaida teko. Laselyti, oj, puikiai atsimenu ta skoni, feee. Gaila, nebepamenu, koie tai kvepalai tai buvo,bet mociutes, rodos..

    AtsakytiPanaikinti
  3. jo, jo, cia juozukas kvepia kaip mirtis :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. Aš labai mėgstu, kai žmogus kvepia. Ir mėgstu žmogų pagal kvepalus atpažinti..

    Turiu kelis mėgstamus kvapus. Bet, nežinau kodėl, tačiau tuos "sunkiuosius" vis aplenkiu.. Turbūt ne man jie. :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Aš bandau sunkiuosius prisijaukinti, o pvz saldžių anksčiau labai nemėgdavau. dabar bandau juos suprasti... o šiaip įdomus dalykas, kad tų kvapų, kurie man + - tinka ir normaliai ant mano "kailio" jaučiasi, ilgiausiai išliekanti nata kvepia šokoladu su riešutais. Gal ir smagu, bet nusibodo :)

    o kas mėgsta arbatinius arba citrininius kvepalus?

    netiketai prisiminiau, kad vaikystej esu gėrus Guerlain - irgi netyčia - man tada jie tiesiog smirdejo, o dabar kaip noreciau to buteliuko!

    AtsakytiPanaikinti
  6. Turiu dvejus kvepalus. Vieni pigesni, kiti - brangesni (gavau iš Mieliausiojo dovanų). Tai tie, kur pigesni - Elizabeth Arden "Green Tea" vadinasi. Tai būtent, arbatiniai ir truputį citrusiniai.. :) O tie rimtesnieji - Trussardi "Inside Delight".. Kvepia frezija, magnolija, muskusu.

    Yra šiuo metu dar vieni kvepalai, kurių noriu. Truputį panašūs kvapų gama į turimus Trussardi. Tik šiek tiek sunkesni - tai Diesel "Fuel For Life" Unlimited.. Manau, kad kokia nors svarbia proga imsiu ir pasidovanosiu.. :)

    Gie, juk taip nuostabu yra kvepėti šokoladu ir riešutais.. :) Kaip tai galėtų nusibosti?? :)

    AtsakytiPanaikinti
  7. Giedre, isbandyk Lancome Hypnose. Dabar as juos geriu, perkeltine prasme. Pudrines, pudros kvapas. Turetu tau patikti. Jie tokie kaip saldainiai,prilimpa, o paskui labai subtiliai dvelkia..

    AtsakytiPanaikinti
  8. Reda, rytoj pat eisiu jų uosti. Man apskritai Lancome yra moteriskumo simbolis nuo neatmenamų laikų traukia rožės ženkliukas mane. o beje, dabar tiksliai neatsimenu, ar tai buvo lancome, bet mama dar man mažai esant dažydavosi sausu tušu. buvo tokia dežute su minkšto grafito konsistencijos kvadratėliu ir mažutėlės šukytės, kurias reikėdavo sudrėkinti vandeniu, patrinti į ta kvadratinį dažą ir dažytis blakstienas. Va čia tai kosmetika... ne tai kad dabar - tušas po menesio jau nors iš mesk. o tada galėjai 3 metus dažytis.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Aš irgi prisimenu tokį tušą! Ir pas mano močiutę būdavo pieštukas antakiams, kurį reikėdavo sudrėkinti (dažniausiai tai vykdavo paseilinimo procese) ir tada piešti antakius.. :) Fantastika.

    AtsakytiPanaikinti
  10. Nuostabus Minervos straipsnis apie TROJNOJ o de koloną:

    http://minervos.wordpress.com/2010/04/12/parfumerines-trejybes-istorija-arba-tai-ko-nezinojote-apie-odekolona-trojnoj/

    AtsakytiPanaikinti